creatief
denken
& doen


de kracht
van
creativiteit


workshops & trainingen


kunst
werk
ruimte

De werking van onze hersenen houdt in dat als we doelbewust denken, onze gedachten gedwongen worden een logisch en lineair en daarmee voorspelbaar pad te volgen. Met behulp van creatieve denktechnieken en het beelddenken, leer je een ander pad te bewandelen. Kunstmatig de aandacht afleiden van het doel zorgt ervoor dat een deel van onze hersenen de vrijheid heeft om verbanden te leggen die we normaliter niet zouden leggen. Creativiteit is een vaardigheid die je kunt leren door er actief mee bezig te zijn. En met deze vaardigheid , ben je in staat patronen te herkennen en deze te doorbreken.

Context


Kunstenaar

Salvador Dali

“Ik probeer fantastische dingen te scheppen, magische dingen, dingen zoals in een droom. De wereld heeft meer fantasie nodig. Onze beschaving is te mechanisch. Wij kunnen het fantastische werkelijkheid laten worden”.


Kunstenaar

Eddy Quite

“Wat is het verhaal van de teckel en de gieter. Ik kan u hierover ook niet dichterbij brengen. Het viel mij ook maar in de kop. Vele verhalen zijn misschien verbonden zonder elkaar te raken”.