creatief
denken
& doen

   


de kracht
van
creativiteit


workshops & trainingen


kunst
werk
ruimte

Denken als Dali


In de schilderijen van Dali staat de constante speurtocht naar het wonderlijke centraal. Dali hecht groot belang aan de vrijheid van denken en verbeelding. Hij liet zijn fantasie de vrije loop en humor voegde een belangrijke extra dimensie toe. Door de kracht van de verbeelding creëerde hij een nieuwe werkelijkheid.

Door de kracht van de verbeelding werden de traditionele tegenstellingen tussen de werkelijkheid en de droom, het rationele en het irrationele doorbroken en kon vervolgens een nieuwe werkelijkheid worden gecreëerd. In het surrealisme werden algemeen herkenbare zaken vaak realistisch uitgebeeld, maar door de onlogische combinaties van materiaal, context ontstond een nieuwe voorstelling en betekenis.

In deze workshop, geïnspireerd op een aantal uitgangspunten van het surrealisme, gaat het om creatief waarnemen, vrij associëren en de verbeeldingskracht.

Deelnemers worden verzocht om een alledaags voorwerp mee te nemen. We plaatsen dit voorwerp tijdens de workshop in andere context.

De duur van de workshop is 2 uur.

Prijsindicatie: € 695,- ex btw in geval van 10 deelnemers. Deze prijs is exclusief locatie, catering, materiaal en reiskosten.

Als u belangstelling en/of vragen heeft, kunt u zich wenden tot Inge Bečka te bereiken via info@creativiteitincontext.nl.

Een afdrukversie van de workshopbeschrijving vind je hier.